Meggyszörp recept

Hozzávalók:
- 3 kg meggy
- 3 kg cukor
- 15 g citromsav, vagy citrompótló
- 1 l. víz
Elkészítése:
A kimagozott meggyet összezúzzuk, hozzáadjuk a vizet és a kevés vízben feloldott citrompótlót. Jól elkeverjük, majd 2 napig állni hagyjuk.
2 nap elteltével átszűrjük a levét, jól kinyomkodjuk, majd hozzáadjuk a cukrot és állandó kevergetés mellett 10 percig főzzük.
Forrón palacokba töltjük, majd légmentesen lezárjuk és száraz dunsztba hagyjuk kihűlni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »