Meggyszörp recept
Hozzávalók:
- 3 kg meggy
- 3 kg cukor
- 15 g citromsav, vagy citrompótló
- 1 l. víz
Elkészítése:
A kimagozott meggyet összezúzzuk, hozzáadjuk a vizet és a kevés vízben feloldott citrompótlót. Jól elkeverjük, majd 2 napig állni hagyjuk.
2 nap elteltével átszűrjük a levét, jól kinyomkodjuk, majd hozzáadjuk a cukrot és állandó kevergetés mellett 10 percig főzzük.
Forrón palacokba töltjük, majd légmentesen lezárjuk és száraz dunsztba hagyjuk kihűlni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »


