Bodzavirág szörp recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20 nagyobb bodzavirág
- 4 kg cukor
- 6 l víz
- 5 db citrom
- 10 dkg citromsav
- 1 kávéskanál nátrium-benzoát
Elkészítése:
5 l vizet tegyük fel forrni amibe 3,5 kg cukrot teszünk. A maradék cukrot karamellizáljuk,majd öntünk rá 1 l vizet.A cukros leveket öntsük össze és együtt forraljuk kb 5-10 percig.Ha langyosra hűlt akkor tesszük bele a virágot,citromot,citromsavat és a tartósítószert. Egy napot állni hagyjuk,közben kevergetjük. Leszűrjük és üvegekbe töltjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

