Áfonya szörp recept
Hozzávalók:
- 4 kg áfonya
- 1 l víz
- 0.5 kg kristálycukor
- 1 kk citromsav
- 1 kk nátrium benzoát
- 1 kk borkősav.
Elkészítése:
Megtisztított áfonyát kézzel jól kinyomkodom,amíg a levét ki nem engedi.Hozzáöntöm a vizet,cukrot,citromsavat,nátriumot és a borkősavat.Ezt jól összekeverem.beleöntöm egy sűrű szövésű ruhába.Lecsepegtetem(kb 4 óra).Felteszem kicsit forrni.Ha a tetején hab van akkor leszedem.Megvárom,hogy kihűljön a lé és üvegekbe öntöm,majd lezárom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »


