Áfonya szörp recept

Hozzávalók:
- 4 kg áfonya
- 1 l víz
- 0.5 kg kristálycukor
- 1 kk citromsav
- 1 kk nátrium benzoát
- 1 kk borkősav.
Elkészítése:
Megtisztított áfonyát kézzel jól kinyomkodom,amíg a levét ki nem engedi.Hozzáöntöm a vizet,cukrot,citromsavat,nátriumot és a borkősavat.Ezt jól összekeverem.beleöntöm egy sűrű szövésű ruhába.Lecsepegtetem(kb 4 óra).Felteszem kicsit forrni.Ha a tetején hab van akkor leszedem.Megvárom,hogy kihűljön a lé és üvegekbe öntöm,majd lezárom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »