Rostos narancsos almalé recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 2 kg alma
- 4 közepes narancs
- 20 dkg cukor
- 2 l víz
- 2 dl citromlé
- 1 kávéskanál citromsav
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, felkockázzuk, és feltesszük annyi vízbe főzni, amennyi éppen ellepi, és addig főzzük, amíg megpuhul.
Miután kihűlt, rátesszük a cukrot, citromsavat és a kifacsart narancslevet, és összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a citromlevet is, és mindenkinek a szájíze szerint lehet ízesíteni.
Ezután üvegekbe merítjük, és lefedjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.