Rostos narancsos almalé recept

Hozzávalók:
- 2 kg alma
- 4 közepes narancs
- 20 dkg cukor
- 2 l víz
- 2 dl citromlé
- 1 kávéskanál citromsav
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, felkockázzuk, és feltesszük annyi vízbe főzni, amennyi éppen ellepi, és addig főzzük, amíg megpuhul.
Miután kihűlt, rátesszük a cukrot, citromsavat és a kifacsart narancslevet, és összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a citromlevet is, és mindenkinek a szájíze szerint lehet ízesíteni.
Ezután üvegekbe merítjük, és lefedjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »