Rostos eperital recept

Hozzávalók:
- 3 kg eper
- 9 dl víz
- 1 teáskanál citromsav
- 1 kk nátrium-benzoát
- 1,2 kg cukor
- 0,5 dl rum
Elkészítése:
Az epret megpucoljuk, megmossuk, lecsöpögtetjük és pépesre turmixoljuk. Hozzáadjuk a felforralt és lehűtött vizet, rászórjuk a citromsavat, nátrium-benzoátot és a cukrot. Jól összekeverjük és lefedve hűtőbe tesszük 10-12 órán keresztül.
Másnap szitán átnyomjuk, hogy az eper magja ne kerüljön a szörpbe. Belekeverjük a rumot, szörpös üvegekbe öntjük és szorosan lekötjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »