Rostos eperital recept

Hozzávalók:
- 3 kg eper
- 9 dl víz
- 1 teáskanál citromsav
- 1 kk nátrium-benzoát
- 1,2 kg cukor
- 0,5 dl rum
Elkészítése:
Az epret megpucoljuk, megmossuk, lecsöpögtetjük és pépesre turmixoljuk. Hozzáadjuk a felforralt és lehűtött vizet, rászórjuk a citromsavat, nátrium-benzoátot és a cukrot. Jól összekeverjük és lefedve hűtőbe tesszük 10-12 órán keresztül.
Másnap szitán átnyomjuk, hogy az eper magja ne kerüljön a szörpbe. Belekeverjük a rumot, szörpös üvegekbe öntjük és szorosan lekötjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »