Narancsos csokoládé likőr recept
Hozzávalók:
- 16 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 5 dl kávétejszín
- 10 dkg étcsokoládé
- 2,3 dl vodka
- 1 nagyobb kezeletlen narancs leve
Elkészítése:
A cukrokat a tejszínnel egy kisebb tálban addig melegítjük, míg előbbiek teljesen felolvadnak.
Belereszeljük a csokoládét és kevergetve mérsékelt lángon felolvasztjuk benne.
A tűzről lehúzva hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a vodkát és a kifacsart, leszűrt narancs levét. Jól összekeverjük és üvegekbe töltjük. Hűtőben tároljuk és néha alaposan összerázzuk. 1-2 hétig biztosan eláll.
Tipp:
Amikor legutóbb csokoládé likőr készült, tudtam, hogy a narancsos változat lesz a következő, amit kipróbálok. Az eredeti recepthez képest picit több tejszín és kevesebb alkohol került bele. Amikor elkészül, még elég erős, de ahogy áll pár napot, úgy érnek csak igazán össze az ízek. A narancs kellemesen érezhető rajta. Igazi krémes, női itóka. Akár még gasztroajándéknak is tökéletes egy csinos kis üvegbe becsomagolva.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »










