Narancsos csokoládé likőr recept

Hozzávalók:
- 16 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 5 dl kávétejszín
- 10 dkg étcsokoládé
- 2,3 dl vodka
- 1 nagyobb kezeletlen narancs leve
Elkészítése:
A cukrokat a tejszínnel egy kisebb tálban addig melegítjük, míg előbbiek teljesen felolvadnak.
Belereszeljük a csokoládét és kevergetve mérsékelt lángon felolvasztjuk benne.
A tűzről lehúzva hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a vodkát és a kifacsart, leszűrt narancs levét. Jól összekeverjük és üvegekbe töltjük. Hűtőben tároljuk és néha alaposan összerázzuk. 1-2 hétig biztosan eláll.
Tipp:
Amikor legutóbb csokoládé likőr készült, tudtam, hogy a narancsos változat lesz a következő, amit kipróbálok. Az eredeti recepthez képest picit több tejszín és kevesebb alkohol került bele. Amikor elkészül, még elég erős, de ahogy áll pár napot, úgy érnek csak igazán össze az ízek. A narancs kellemesen érezhető rajta. Igazi krémes, női itóka. Akár még gasztroajándéknak is tökéletes egy csinos kis üvegbe becsomagolva.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »