Narancsos csokoládé likőr recept
Hozzávalók:
- 16 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 5 dl kávétejszín
- 10 dkg étcsokoládé
- 2,3 dl vodka
- 1 nagyobb kezeletlen narancs leve
Elkészítése:
A cukrokat a tejszínnel egy kisebb tálban addig melegítjük, míg előbbiek teljesen felolvadnak.
Belereszeljük a csokoládét és kevergetve mérsékelt lángon felolvasztjuk benne.
A tűzről lehúzva hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a vodkát és a kifacsart, leszűrt narancs levét. Jól összekeverjük és üvegekbe töltjük. Hűtőben tároljuk és néha alaposan összerázzuk. 1-2 hétig biztosan eláll.
Tipp:
Amikor legutóbb csokoládé likőr készült, tudtam, hogy a narancsos változat lesz a következő, amit kipróbálok. Az eredeti recepthez képest picit több tejszín és kevesebb alkohol került bele. Amikor elkészül, még elég erős, de ahogy áll pár napot, úgy érnek csak igazán össze az ízek. A narancs kellemesen érezhető rajta. Igazi krémes, női itóka. Akár még gasztroajándéknak is tökéletes egy csinos kis üvegbe becsomagolva.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »










