Mézeskalácsos csokoládélikőr recept

Hozzávalók:
- 10 dkg cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 dl habtejszín
- 20 dkg étcsokoládé
- 2 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
- 3 dl vodka
- 2 dl víz
Elkészítése:
A tojássárgájával keverjük habosra a cukrot, majd tegyük egy lábosba. Folytonos kevergetés mellett, fokozatosan adjuk hozzá a tejszínt, sűrítsük be, de ne forraljuk fel! A végén hozzáadjuk a csokoládét és a fűszerkeveréket.
Hagyjuk kihűlni, majd szűrjük át. Ezután adjuk hozzá a vodkát és a vizet.
Tipp:
A likőr alkoholtartalma kb 10 százalékos lesz, illetve a tejszín miatt hűtőben 1-1,5 hétig áll el.
Szép üvegben ajándéknak is tökéletes.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »