Mézeskalácsos csokoládélikőr recept
Hozzávalók:
- 10 dkg cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 3 dl habtejszín
- 20 dkg étcsokoládé
- 2 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
- 3 dl vodka
- 2 dl víz
Elkészítése:
A tojássárgájával keverjük habosra a cukrot, majd tegyük egy lábosba. Folytonos kevergetés mellett, fokozatosan adjuk hozzá a tejszínt, sűrítsük be, de ne forraljuk fel! A végén hozzáadjuk a csokoládét és a fűszerkeveréket.
Hagyjuk kihűlni, majd szűrjük át. Ezután adjuk hozzá a vodkát és a vizet.
Tipp:
A likőr alkoholtartalma kb 10 százalékos lesz, illetve a tejszín miatt hűtőben 1-1,5 hétig áll el.
Szép üvegben ajándéknak is tökéletes.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »

