Kubu recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg sárgarépa
- 2 kg alma
- 2 citrom
- 2 narancs
- 3 banán
- cukor, ha nem lenne elég édes
- 3 l víz
Tetejére:
- nátrium benzoát, ha nem fogy el azonnal és félsz, hogy megromlik (nem kötelező tenni bele!)
Elkészítése:
A sárgarépát és az almát meghámozzuk, felaprítjuk és külön-külön feltesszük főzni annyi vízben, amennyi ellepi.
Amikor megfőttek levével együtt összeturmixoljuk a sárgarépát, az almát, a felaprított banánt, a megpucolt narancsot és a kicsavart citromlevét, a cukrot és összeturmixoljuk.
Felöntjük 3 l vízzel, mert nagyon sűrű és kissé langyosan üvegekbe merítjük és a tetejükre nagyon pici nátrium benzoátot teszünk (ha pár napon belül megisszuk, akkor nem kell).
Hidegen fogyasztható.
Tipp:
A legtöbb zöldségfélével ellentétben, a sárgarépa főzve táplálóbb, mint nyersen. A vastag sejtfalak miatt a szervezet a nyers sárgarépa bétakarotin-tartalmának mindössze 25%-át képes hasznosítani. A főzés során azonban károsodnak a sejtfalak, így a szervezet számára a karotin hozzáférhetőbbé válik, és ha az ételben a felszívódáshoz szükséges zsírok is jelen vannak, akkor a sárgarépa karotintartalmának több mint a fele hasznosul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »