Karácsonyi likőr recept
Hozzávalók:
- 5 dl jó minőségű vodka (annak nincs semmi íze)
- 10-15 szem szegfűszeg
- 2-3 italokvanília rúd
- 3 dl cukor
- 2 dl víz
Elkészítése:
A vodkába beletesszük a szegfűszeget és a felezett vanília rudakat. Ezt állni hagyjuk minimum 2-3 hétre. Minél tovább áll, annál jobban érzik a fűszerek íze. Én egy hónapot hagytam állni.
A cukorból és a vízből áttetsző szirupot főzünk, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt sziruphoz hozzáadjuk a leszűrt fűszeres vodkát. Én még a vanília rudakat visszadobtam az üvegekbe.
Ebből nekem 9 dl likőröm lett.
Tipp:
Elkészült a karácsonyi likőröm. Igaz sok munka nincs vele, de elég sok időbe került, hogy elkészüljön. Már elkezdtem november végén. Karácsonyi ajándéknak is tökéletes.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

