Karácsonyi likőr recept

Hozzávalók:
- 5 dl jó minőségű vodka (annak nincs semmi íze)
- 10-15 szem szegfűszeg
- 2-3 italokvanília rúd
- 3 dl cukor
- 2 dl víz
Elkészítése:
A vodkába beletesszük a szegfűszeget és a felezett vanília rudakat. Ezt állni hagyjuk minimum 2-3 hétre. Minél tovább áll, annál jobban érzik a fűszerek íze. Én egy hónapot hagytam állni.
A cukorból és a vízből áttetsző szirupot főzünk, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt sziruphoz hozzáadjuk a leszűrt fűszeres vodkát. Én még a vanília rudakat visszadobtam az üvegekbe.
Ebből nekem 9 dl likőröm lett.
Tipp:
Elkészült a karácsonyi likőröm. Igaz sok munka nincs vele, de elég sok időbe került, hogy elkészüljön. Már elkezdtem november végén. Karácsonyi ajándéknak is tökéletes.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »