Házi barackszörp recept
Hozzávalók:
- 1,2 kg őszibarack
- 40 dkg kristálycukor
- 1 dl citromlé
- 6 dl víz
Elkészítése:
A cukrot és a vizet összeforralom, szirupot készítek belőle.
Közben a barackot megtisztítom a héjától, kiszedem belőle a magokat, és citromleves vízbe helyezem.
Leturmixolom a barackot, és hozzákeverem a forró sziruphoz, majd kicsi szörpös üvegekbe rakom egy tölcsér és egy merőkanál segítségével.
Gőzölöm, és hagyom kihűlni.
Tipp:
Gőzölésnél vigyázzunk, hogy a tele szörpös üveg ne érjen a fazékhoz, ezt meg lehet oldani pár darab újságpapír segítségével, melyeket összegyűrünk gombóccá, és a fazék aljára helyezzük, és abba állítjuk a szörpöket.
Gőzölés helyett dunsztolni is lehet 24 óráig, hűvös helyen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

