Házi barackszörp recept

Hozzávalók:
- 1,2 kg őszibarack
- 40 dkg kristálycukor
- 1 dl citromlé
- 6 dl víz
Elkészítése:
A cukrot és a vizet összeforralom, szirupot készítek belőle.
Közben a barackot megtisztítom a héjától, kiszedem belőle a magokat, és citromleves vízbe helyezem.
Leturmixolom a barackot, és hozzákeverem a forró sziruphoz, majd kicsi szörpös üvegekbe rakom egy tölcsér és egy merőkanál segítségével.
Gőzölöm, és hagyom kihűlni.
Tipp:
Gőzölésnél vigyázzunk, hogy a tele szörpös üveg ne érjen a fazékhoz, ezt meg lehet oldani pár darab újságpapír segítségével, melyeket összegyűrünk gombóccá, és a fazék aljára helyezzük, és abba állítjuk a szörpöket.
Gőzölés helyett dunsztolni is lehet 24 óráig, hűvös helyen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »