Házi barackszörp

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1,2 kg őszibarack
  • 40 dkg kristálycukor
  • 1 dl citromlé
  • 6 dl víz

Elkészítése:

A cukrot és a vizet összeforralom, szirupot készítek belőle.

Közben a barackot megtisztítom a héjától, kiszedem belőle a magokat, és citromleves vízbe helyezem.

Leturmixolom a barackot, és hozzákeverem a forró sziruphoz, majd kicsi szörpös üvegekbe rakom egy tölcsér és egy merőkanál segítségével.

Gőzölöm, és hagyom kihűlni.

Tipp:

Gőzölésnél vigyázzunk, hogy a tele szörpös üveg ne érjen a fazékhoz, ezt meg lehet oldani pár darab újságpapír segítségével, melyeket összegyűrünk gombóccá, és a fazék aljára helyezzük, és abba állítjuk a szörpöket.

Gőzölés helyett dunsztolni is lehet 24 óráig, hűvös helyen.