Gyömbéres répa szörp – diétás recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 l víz
- 1 nagyobb darab gyömbér
- 2 citrom reszelt héja és leve
- 150 db édesítő /Süssina/
- 2-3 nagy sárgarépa
- 2 teáskanál citromsav
Elkészítése:
A vizet – fél l kivételével – a karikára vágott tisztított gyömbérrel felteszem főni, kb. 15 percre. A répát nagy lyukú reszelőn lereszelem és a fél liter vízbe felteszem főni.
A gyömbéres vizet beédesítőzöm, a gyömbért kiveszem – reszelt citromhéjat is beleteszem és még 5 percig főzöm. A megpuhult répát összeturmixolom – aki szereti a csípősebb ízt pár karika főtt gyömbért is tehet hozzá.
A répapürét beleteszem a gyömbéres vízbe, belekerül a citromsav, citromlé. Ha tartósítani szeretnénk pici szalicilt keverjünk bele, egyébként 1 hétig eláll a hűtőbe.
Szódavízzel, ásványvízzel hígítva tálalható!
Tipp:
Ha nem diétázunk akkor cukorral is elkészíthető, abban az esetben 80 dkg-ot számoljunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »