Fűszeres ribizli likőr recept

Hozzávalók:
- 50 dkg ribizli
- 3,5 dl vodka
- 25 dkg cukor
- 1,5 dl víz
- 1 narancs
- fél citrom
- 1 rúd fahéj
- 3-4 szegfűszeg
Elkészítése:
A ribizlit alaposan megmossuk, leszemezzük, villával összetörjük.
Egy nagyobb befőttesüveg aljába tesszük. Hozzáadjuk a narancs és a citrom kifacsart levét, a citrom reszelt héját, és a fűszereket.
A vizet a cukorral összeforraljuk, majd kihűtjük. A fűszeres ribizlihez hozzáöntjük a cukros vizet, majd a vodkát.
Összekeverjük, majd lefedve hűtőbe tesszük 1 hétre.
Naponta óvatosan megkeverjük. 1 hét után leszűrjük, és jól behűtve fogyasztjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »