Frissítő jeges bodzaszörp recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 l víz
- 1 kg kristálycukor
- 30 db bodzavirág
- 5 citrom
Elkészítése:
A vizet felforraljuk, beletesszük a kristálycukrot, és miután elkevertük, 2-3 percig főzzük. A cukorszirupot teljesen lehűtjük.
Egy nagyobb dunsztos üvegbe beletesszük a bogár,- és pormentes, szép, tiszta, egészséges bodzavirágokat, rászeleteljük az 5 citromot, felöntjük a kihűlt cukros lével, és lefedjük egy kistányérral.
Hűvösebb helyen tárolva naponta kétszer fakanállal jól átkeverve 5 napon keresztül érleljük.
Leszűrjük (nekem ebből a mennyiségből egy 1,75 literes műanyag palack szépen megtelt), jégkocka tartóba öntögetve kiadagoljuk és lefagyasztjuk.
A legvégén egy fedeles dobozban a fagyasztóban tárolva hónapokig eláll, és így kellemes, friss jéghideg ital készíthető a bodzából akár télen is!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.