Frissítő jeges bodzaszörp recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 l víz
- 1 kg kristálycukor
- 30 db bodzavirág
- 5 citrom
Elkészítése:
A vizet felforraljuk, beletesszük a kristálycukrot, és miután elkevertük, 2-3 percig főzzük. A cukorszirupot teljesen lehűtjük.
Egy nagyobb dunsztos üvegbe beletesszük a bogár,- és pormentes, szép, tiszta, egészséges bodzavirágokat, rászeleteljük az 5 citromot, felöntjük a kihűlt cukros lével, és lefedjük egy kistányérral.
Hűvösebb helyen tárolva naponta kétszer fakanállal jól átkeverve 5 napon keresztül érleljük.
Leszűrjük (nekem ebből a mennyiségből egy 1,75 literes műanyag palack szépen megtelt), jégkocka tartóba öntögetve kiadagoljuk és lefagyasztjuk.
A legvégén egy fedeles dobozban a fagyasztóban tárolva hónapokig eláll, és így kellemes, friss jéghideg ital készíthető a bodzából akár télen is!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »