Frissítő jeges bodzaszörp

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 l víz
  • 1 kg kristálycukor
  • 30 db bodzavirág
  • 5 citrom

Elkészítése:

A vizet felforraljuk, beletesszük a kristálycukrot, és miután elkevertük, 2-3 percig főzzük. A cukorszirupot teljesen lehűtjük.

Egy nagyobb dunsztos üvegbe beletesszük a bogár,- és pormentes, szép, tiszta, egészséges bodzavirágokat, rászeleteljük az 5 citromot, felöntjük a kihűlt cukros lével, és lefedjük egy kistányérral.

Hűvösebb helyen tárolva naponta kétszer fakanállal jól átkeverve 5 napon keresztül érleljük.

Leszűrjük (nekem ebből a mennyiségből egy 1,75 literes műanyag palack szépen megtelt), jégkocka tartóba öntögetve kiadagoljuk és lefagyasztjuk.

A legvégén egy fedeles dobozban a fagyasztóban tárolva hónapokig eláll, és így kellemes, friss jéghideg ital készíthető a bodzából akár télen is!