Forró csoki golyó recept

Hozzávalók:
- 48 dkg étcsokoládé
- 2,4 dl habtejszín
- 1 ek cukor
- csipet só
- 2 tk vanília kivonat
- kakaópor a panírozáshoz
Elkészítése:
Egy edénybe öntjük a tejszínt, hozzáadjuk a csipet sót, a vanília kivonatot és a cukrot. Amikor felforrt, beletördeljük az étcsokit.
Levesszük a tűzről, és addig kevergetjük, amíg a csoki teljesen elolvad. Kihűtjük, majd hűtőbe tesszük 1-2 órára. Meggyorsíthatjuk a folyamatot, ha a fagyasztóba rakjuk kb. 30 percre.
Egy evőkanál segítségével adagoljuk ki a masszát. Vizes kézzel formázzunk belőle gombócokat, majd hempergessük meg a holland kakaóporban.
Felhasználásig hűtőben tároljuk. Amikor egy kis krémes, édes finomságra vágyunk, nincs más dolgunk, csak vegyük ki a hűtőből és dobjuk bele egy bögre forró tejbe, keverjük el, és máris élvezhetjük az isteni forró csokit!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »