Forró csoki golyó recept
Hozzávalók:
- 48 dkg étcsokoládé
- 2,4 dl habtejszín
- 1 ek cukor
- csipet só
- 2 tk vanília kivonat
- kakaópor a panírozáshoz
Elkészítése:
Egy edénybe öntjük a tejszínt, hozzáadjuk a csipet sót, a vanília kivonatot és a cukrot. Amikor felforrt, beletördeljük az étcsokit.
Levesszük a tűzről, és addig kevergetjük, amíg a csoki teljesen elolvad. Kihűtjük, majd hűtőbe tesszük 1-2 órára. Meggyorsíthatjuk a folyamatot, ha a fagyasztóba rakjuk kb. 30 percre.
Egy evőkanál segítségével adagoljuk ki a masszát. Vizes kézzel formázzunk belőle gombócokat, majd hempergessük meg a holland kakaóporban.
Felhasználásig hűtőben tároljuk. Amikor egy kis krémes, édes finomságra vágyunk, nincs más dolgunk, csak vegyük ki a hűtőből és dobjuk bele egy bögre forró tejbe, keverjük el, és máris élvezhetjük az isteni forró csokit!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

