Forró csoki golyó

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 48 dkg étcsokoládé
  • 2,4 dl habtejszín
  • 1 ek cukor
  • csipet só
  • 2 tk vanília kivonat
  • kakaópor a panírozáshoz

Elkészítése:

Egy edénybe öntjük a tejszínt, hozzáadjuk a csipet sót, a vanília kivonatot és a cukrot. Amikor felforrt, beletördeljük az étcsokit.

Levesszük a tűzről, és addig kevergetjük, amíg a csoki teljesen elolvad. Kihűtjük, majd hűtőbe tesszük 1-2 órára. Meggyorsíthatjuk a folyamatot, ha a fagyasztóba rakjuk kb. 30 percre.

Egy evőkanál segítségével adagoljuk ki a masszát. Vizes kézzel formázzunk belőle gombócokat, majd hempergessük meg a holland kakaóporban.

Felhasználásig hűtőben tároljuk. Amikor egy kis krémes, édes finomságra vágyunk, nincs más dolgunk, csak vegyük ki a hűtőből és dobjuk bele egy bögre forró tejbe, keverjük el, és máris élvezhetjük az isteni forró csokit!