Forralt bor recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- édes vagy félédes fehérbor
- kevés cukor
- fahéj
- szegfűszeg
- narancs
- citromhéj
Elkészítése:
Kezdésnek a lábasba teszünk néhány evőkanál cukrot (a bor mennyiségétől és ízléstől is függ, mennyit. Én 2-3 deci borhoz 3-4 evőkanállal szoktam használni). Egy csepp vizet is beleteszünk, hogy ne égjen oda azonnal. Karamellizáljuk a cukrot, vigyázva, nehogy odakapjon. Ha már barna és folyós masszát látunk a lábasban, tűzről levéve, nagyon óvatosan beleöntünk néhány cseppet a borból.
Ez nagyon fog sisteregni, úgyhogy óvatosan kell önteni a bort. Ha már nem olyan durva a reakció, mehet bele a többi bor is, majd nagyjából ugyanannyi vízzel, mint amennyi a bor volt, felhigítjuk. Előfordulhat, hogy a karamell visszakristályosodik és leragad az edény aljára.
Nem kell megijedni, ha ezt tapasztaljuk, mert ahogy melegszik az ital és kevergetjük, újra fel fog olvadni a cukor. A bor és a víz után jöhetnek a fűszerek. Ez teljesen random, lehet csak fahéj, vagy szegfűszeg is, mehet bele vanília, gyömbér, citrusok, akár valamilyen bolti forralt bor fűszerkeverék is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »