Hozzávalók:
Elkészítése:
Kezdésnek a lábasba teszünk néhány evőkanál cukrot (a bor mennyiségétől és ízléstől is függ, mennyit. Én 2-3 deci borhoz 3-4 evőkanállal szoktam használni). Egy csepp vizet is beleteszünk, hogy ne égjen oda azonnal. Karamellizáljuk a cukrot, vigyázva, nehogy odakapjon. Ha már barna és folyós masszát látunk a lábasban, tűzről levéve, nagyon óvatosan beleöntünk néhány cseppet a borból.
Ez nagyon fog sisteregni, úgyhogy óvatosan kell önteni a bort. Ha már nem olyan durva a reakció, mehet bele a többi bor is, majd nagyjából ugyanannyi vízzel, mint amennyi a bor volt, felhigítjuk. Előfordulhat, hogy a karamell visszakristályosodik és leragad az edény aljára.
Nem kell megijedni, ha ezt tapasztaljuk, mert ahogy melegszik az ital és kevergetjük, újra fel fog olvadni a cukor. A bor és a víz után jöhetnek a fűszerek. Ez teljesen random, lehet csak fahéj, vagy szegfűszeg is, mehet bele vanília, gyömbér, citrusok, akár valamilyen bolti forralt bor fűszerkeverék is.