Fehércsokoládés karamellás tej recept
Hozzávalók:
- 8 dl tej
- 4-5 csapott ek cukor
- 3 dkg fehér csokoládé
Elkészítése:
A cukrot egy kisebb fazékba szórjuk, majd hagyjuk kis lángon világos barnára karamellizálódni.
Majd óvatosan ráöntjük a tejet. (A forró gőz felcsap, erre figyelni kell.)
Néha megkavarva hagyjuk teljesen felolvadni a cukrot. Ha felolvadt, akkor belereszeljük a csokoládét.
Elzárjuk a lángot, és azon melegen poharakba töltjük.
Tejszínhabbal és csokoládé reszelékkel a tetején kínáljuk.
Tipp:
Egyszerű, finom kalóriabomba, ami hideg, szomorkás napokon nem csak a testet, de a lelket is átmelegíti. Gyerekkort idéző ízek egy kevés csokoládéval és tejszínhabbal megspékelve.
A fehércsokoládés karamellás tej kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

