Fahéjas forrócsoki recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 2 dl tej (lehetőség szerint magas zsírtartalmú)
- 10 dkg jó minőségű tejcsokoládé
- 1 mokkáskanál barnacukor
- 1-2 csipet fahéj (ízlés szerint)
- tejszínhab
Elkészítése:
A tejben a csokoládét felfőzzük. Mikor felforrt, hozzáadjuk a barnacukrot és ízlés szerint az őrölt fahéjat.
Egy-két percig takarék lángon főzzük. Ezután bögrébe töltjük és tejszínhabbal kínáljuk.
Tetejét megszórhatjuk fahéjjal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









