Csokilikőr recept

Hozzávalók:
- 4 dl habtejszín
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 cs vaníliás cukor
- 5 dkg cukor
- 1,5 dl vodka
Elkészítése:
A habtejszínt egy lábosba öntjük, beletördeljük a csokoládét és kis lángon melegítve teljesen felolvasztjuk benne. Levesszük a tűzről és hagyjuk, hogy kihűljön. Belekeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot, majd a tojások sárgáját.
Végül ha már egynemű a folyadék, összerázzuk a vodkával. Mehet üvegbe és a hűtőbe. Érdemes néha összerázni és hagyni egy hetet érni, akkor lesz az igazi.
Tipp:
Az érési időben kicsit besűrűsödik a likőr, de fogyasztás előtt ha egy pici habtejszínt vagy vodkát öntünk hozzá, hamar elérhetjük a megfelelő állagot!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »