Csokilikőr recept

Hozzávalók:
- 4 dl habtejszín
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 cs vaníliás cukor
- 5 dkg cukor
- 1,5 dl vodka
Elkészítése:
A habtejszínt egy lábosba öntjük, beletördeljük a csokoládét és kis lángon melegítve teljesen felolvasztjuk benne. Levesszük a tűzről és hagyjuk, hogy kihűljön. Belekeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot, majd a tojások sárgáját.
Végül ha már egynemű a folyadék, összerázzuk a vodkával. Mehet üvegbe és a hűtőbe. Érdemes néha összerázni és hagyni egy hetet érni, akkor lesz az igazi.
Tipp:
Az érési időben kicsit besűrűsödik a likőr, de fogyasztás előtt ha egy pici habtejszínt vagy vodkát öntünk hozzá, hamar elérhetjük a megfelelő állagot!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »