Csokilikőr recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- fél liter habtejszín
- 6 evőkanál kakaópor
- 6 evőkanál cukor
- 1 kiskanál mogyoróaroma/ vanília ki melyiket szereti
- 1 tábla étcsokoládé/ vagy 8 evőkanálnyi tortadara (én ezt használtam!)
- 4 dl rum
Elkészítése:
A habtejszínt, a kakaóport, cukrot, aromát egy lábasba öntöm , és lassú tűzön csomómentesre keverem, és egy kicsit felforralom körülbelül 5 percig. Amikor már forr, hozzáadom a tortadarát/ vagy a kockára tört étcsokoládét. Addig hagyom a tűzön amíg, el olvad benne a csoki, és csomómentes nem lesz.
Majd leveszem a tűzről és körülbelül fél órán át hagyom hűlni. Miután már majdnem kihűlt, hozzáöntöm a rumot és még hagyom tovább hűlni. Miután mér teljesen kihűlt üvegbe öntöm át, esetleg átszűröm,ha még csomós lenne és végül 1-2 órára hűtőbe teszem, ha gyorsan kell :) Ha nem akkor napok múlva az igazi!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.