Csokilikőr

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Csokilikőr

Hozzávalók:

  • fél liter habtejszín
  • 6 evőkanál kakaópor
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 kiskanál mogyoróaroma/ vanília ki melyiket szereti
  • 1 tábla étcsokoládé/ vagy 8 evőkanálnyi tortadara (én ezt használtam!)
  • 4 dl rum

Elkészítése:

A habtejszínt, a kakaóport, cukrot, aromát egy lábasba öntöm , és lassú tűzön csomómentesre keverem, és egy kicsit felforralom körülbelül 5 percig. Amikor már forr, hozzáadom a tortadarát/ vagy a kockára tört étcsokoládét. Addig hagyom a tűzön amíg, el olvad benne a csoki, és csomómentes nem lesz.
Majd leveszem a tűzről és körülbelül fél órán át hagyom hűlni. Miután már majdnem kihűlt, hozzáöntöm a rumot és még hagyom tovább hűlni. Miután mér teljesen kihűlt üvegbe öntöm át, esetleg átszűröm,ha még csomós lenne és végül 1-2 órára hűtőbe teszem, ha gyorsan kell :) Ha nem akkor napok múlva az igazi!