Cappuccino likőr recept

Hozzávalók:
- 2 csomag mogyorós Cappuccino por (2 x 100 g)
- 200 g porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 700 ml kávétejszín
- 250 ml vodka
Elkészítése:
A cappucino port elkeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Folyamatosan adagolva hozzá a tejszínt csomómentesre keverjük.
Lassú tűzön kissé felmelegítjük (nem kell forralni, csak addig melegítsük, hogy a kávé feloldódjon benne). Hűtsük ki teljesen, majd öntsük fel a vodkával. Töltsük tiszta üvegekbe és hűtőben tároljuk. Ha hagyjuk néhány napot a hűtőben, az ízek jobban összeérnek és sokkal ízletesebb lesz.
Gasztro ajándéknak is kiváló.
Tipp:
A karácsonykor készített Mézeskalács likőr akkora sikert aratott a családban, hogy tudtam, próbálkozok majd más ízesítéssel is. Most egy cappuccinossal leptem meg a családot, mégpedig mogyoróssal. A lenti hozzávalók felhasználásával elég szép nagy adag lett, két üveget töltött meg, amiből az egyiket elajándékoztam. Édes, krémes, könnyű kis női ital a bolti árának töredékéért.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »