Cappuccino likőr

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Cappuccino likőr

Hozzávalók:

  • 2 csomag mogyorós Cappuccino por (2 x 100 g)
  • 200 g porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 700 ml kávétejszín
  • 250 ml vodka

Elkészítése:

A cappucino port elkeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Folyamatosan adagolva hozzá a tejszínt csomómentesre keverjük.

Lassú tűzön kissé felmelegítjük (nem kell forralni, csak addig melegítsük, hogy a kávé feloldódjon benne). Hűtsük ki teljesen, majd öntsük fel a vodkával. Töltsük tiszta üvegekbe és hűtőben tároljuk. Ha hagyjuk néhány napot a hűtőben, az ízek jobban összeérnek és sokkal ízletesebb lesz.

Gasztro ajándéknak is kiváló.

Tipp:

A karácsonykor készített Mézeskalács likőr akkora sikert aratott a családban, hogy tudtam, próbálkozok majd más ízesítéssel is. Most egy cappuccinossal leptem meg a családot, mégpedig mogyoróssal. A lenti hozzávalók felhasználásával elég szép nagy adag lett, két üveget töltött meg, amiből az egyiket elajándékoztam. Édes, krémes, könnyű kis női ital a bolti árának töredékéért.