Bodza ital recept

Hozzávalók:
- Legalább 12 bodzaernyő (ha picit több, az sem baj, annál intenzívebb)
- 60 dkg cukor
- 2-3 csapott ek. citromsav
- Lucullus befőzési tartósítószer keverék( ez elhagyható ill. helyettesíthető)
- kb. 4 l víz (ez attól függ mennyi vizet szorít ki a citrom és a bodza)
- 5 citrom
Elkészítése:
1 liter vízben szirupot főzünk a cukorból, a bodza tányérokat átnézzük, nincs-e rajtuk bogár. Kicsit átöblítjük.
Beletesszük az üvegbe a bodzát, az egyik citrom kifacsart levét és a citromsavat. A maradék citromot jól megmossuk, lekarikázzuk és azt is az üvegbe tesszük. Ha kihűlt a szirup a bodzára öntjük és a maradék hideg vízzel feltöltjük.
Lefedjük és hűvös helyen tatjuk 5 napig. Naponta átkeverjük! Az 5. napon leszűrjük üvegekbe, vagy dobozokban lefagyasztjuk.
A bodza virág és citrom, külön vagy együtt is lefagyasztható, hogy felhasználhassuk teákba, vagy süteményekbe. A bodza ital, vízzel vagy szódával hígítható szükség esetén.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »