Feketeribizli likőr recept

Hozzávalók:
- 1 kg feketeribizli
- 1 liter vodka
- 50 dkg cukor
Elkészítés:
A feketeribizlit jól mossuk meg, és szabaduljunk meg a szárától. Tegyük a gyümölcsöt egy nagy űrtartalmú üvegbe (legjobb egy nagy befőttesüveg), és egy kicsit törjük össze, öntsük hozzá a cukrot és a vodkát, majd zárjuk le az üveg tetejét. Hűvös helyen néhány hét alatt érleljük össze az ízeket, miközben a likőrt néha jól összekeverjük.
Ha az ízek összeértek, vagy már nagyon türelmetlenek vagyunk, akkor egy nagyon sűrű szűrő, vagy konyharuha segítségével szűrjük le feketeribizli likőrt, és töltsük csinos üvegekbe.
Azért használok vodkát ehhez a recepthez, mert semleges íze van, de nyugodtan lehet hozzá használni pálinkát is. Valaki vízzel szokta hígítani a feketeribizli likőrt, de ezt semmi képpen sem ajánlom, hiszen ez a 20-24%-os alkoholtartalom likőröknek ideális.
A cukor és az alkohol miatt a feketeribizli likőr nagyon sokáig eláll, de én a biztonság kedvéért hűtőben szoktam tartani.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »