Feketeribizli likőr recept

Hozzávalók:
- 1 kg feketeribizli
- 1 liter vodka
- 50 dkg cukor
Elkészítés:
A feketeribizlit jól mossuk meg, és szabaduljunk meg a szárától. Tegyük a gyümölcsöt egy nagy űrtartalmú üvegbe (legjobb egy nagy befőttesüveg), és egy kicsit törjük össze, öntsük hozzá a cukrot és a vodkát, majd zárjuk le az üveg tetejét. Hűvös helyen néhány hét alatt érleljük össze az ízeket, miközben a likőrt néha jól összekeverjük.
Ha az ízek összeértek, vagy már nagyon türelmetlenek vagyunk, akkor egy nagyon sűrű szűrő, vagy konyharuha segítségével szűrjük le feketeribizli likőrt, és töltsük csinos üvegekbe.
Azért használok vodkát ehhez a recepthez, mert semleges íze van, de nyugodtan lehet hozzá használni pálinkát is. Valaki vízzel szokta hígítani a feketeribizli likőrt, de ezt semmi képpen sem ajánlom, hiszen ez a 20-24%-os alkoholtartalom likőröknek ideális.
A cukor és az alkohol miatt a feketeribizli likőr nagyon sokáig eláll, de én a biztonság kedvéért hűtőben szoktam tartani.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »