Hozzávalók:
Elkészítés:
A feketeribizlit jól mossuk meg, és szabaduljunk meg a szárától. Tegyük a gyümölcsöt egy nagy űrtartalmú üvegbe (legjobb egy nagy befőttesüveg), és egy kicsit törjük össze, öntsük hozzá a cukrot és a vodkát, majd zárjuk le az üveg tetejét. Hűvös helyen néhány hét alatt érleljük össze az ízeket, miközben a likőrt néha jól összekeverjük.
Ha az ízek összeértek, vagy már nagyon türelmetlenek vagyunk, akkor egy nagyon sűrű szűrő, vagy konyharuha segítségével szűrjük le feketeribizli likőrt, és töltsük csinos üvegekbe.
Azért használok vodkát ehhez a recepthez, mert semleges íze van, de nyugodtan lehet hozzá használni pálinkát is. Valaki vízzel szokta hígítani a feketeribizli likőrt, de ezt semmi képpen sem ajánlom, hiszen ez a 20-24%-os alkoholtartalom likőröknek ideális.
A cukor és az alkohol miatt a feketeribizli likőr nagyon sokáig eláll, de én a biztonság kedvéért hűtőben szoktam tartani.