Akácszörp recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,8 liter akácvirág
- 2 dkg citromsav
- 2 felszeletelt citrom
- 1,7 kg cukor
- 1,7 l víz
Elkészítése:
Ne nevessetek ki az adagok miatt, de így fért el egy ötliteres üvegben, meg azt mondja az uram: “különben is patika”. Természetesen mindenki kedvére formálhatja, kerekítheti a mennyiségeket. Az arányok jónak tűnnek.
A felsoroltakat este beleöntöttem a hozzávalókat egy 5 literes üvegbe, akkor egyáltalán nem kavartam össze.
Most reggel átkavartuk, lekerültek az üvegek a pincébe, és az elkövetkezendő 5 napban mindig átkavarjuk, majd leszűrjük, palackozzuk.
Az üvegek tetejére két réteg fólia között nátrium-benzoát kerül, azután csavarjuk rá a kupakot.
Tipp:
A virágok begyűjtése és leszedése a fürtökről plusz idő, de mégsem írhattam ide, hogy fél nap, ráadásul az adagtól is függ.
A citromszeleteket lefagyasztjuk majd, jó lesz télen teába, limonádéba.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »