Zöldségpástétom recept

Hozzávalók:
- 20 dkg rizs
- 50 dkg sárgarépa meg petrezselyemgyökér vegyesen
- 30 dkg kelkáposzta
- 10 dkg zsír
- 7 tojás
- 2 dl tejföl
- 2 dl tej
- só
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítése:
Három deka zsíron, vízzel, sóval megpároljuk a rizst. Egy másik edényben négy deka zsíron pár percig sütjük a megtisztított, csíkokra vágott vegyes zöldséget, meghintjük összevagdalt petrezselyemzölddel, sóval, és egy kevés vízzel megpuhítjuk, rövid lére sütjük.Csíkokra vágjuk a kitorzsázott kelkáposztát, és sós vízben puhára főzzük, majd levétől lecsurgatjuk. Keményre megfőzünk 5 tojást, és meghámozva felszeleteljük.A maradék zsírral kikenünk egy mély tűzálló tálat, és a hozzávalókat rétegezve lerakjuk. (Alulra rizs, tetejére zöldség kerüljön.) A maradék két tojást simára keverjük a tejföllel meg a tejjel, és a lerakott zöldségre öntve, megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »