Zöldségpástétom

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 20 dkg rizs
  • 50 dkg sárgarépa meg petrezselyemgyökér vegyesen
  • 30 dkg kelkáposzta
  • 10 dkg zsír
  • 7  tojás
  • 2  dl tejföl
  • 2 dl tej
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítése:

Három deka zsíron, vízzel, sóval megpároljuk a rizst. Egy másik edényben négy deka zsíron pár percig sütjük a megtisztított, csíkokra vá­gott vegyes zöldséget, meghintjük összevagdalt petrezselyemzölddel, sóval, és egy kevés vízzel megpuhítjuk, rövid lére sütjük.Csíkokra vágjuk a kitorzsázott kelkáposztát, és sós vízben puhára főzzük, majd levétől lecsurgatjuk. Ke­ményre megfőzünk 5 tojást, és meghámozva felszeleteljük.A maradék zsírral kikenünk egy mély tűzálló tálat, és a hozzávalókat rétegezve lerakjuk. (Alulra rizs, tetejére zöldség kerül­jön.) A maradék két tojást simára keverjük a tejföllel meg a tejjel, és a lerakott zöldségre öntve, megsütjük.