Zöldséges rétes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 cs réteslap ( 8 lapos)
- 1 cs mirelit leveszöldség-keverék
- 1 db nagy fej vöröshagyma
- 5 dkg reszelt sajt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje habbá felverve - 1 kanál tejföl
- diónyi zsiradék
- só
- kevés margarin
Elkészítése:
A hagymát diónyi zsiradékon kockára vágva megpirítjuk, majd hozzáadjuk a mirelit zöldséget és lassú tűzön, fedő alatt megpároljuk. Amíg párolódik, a tojásfehérjéből habot verünk. Ha megpárolódtak a zöldséget, levesszük a tűzről, amikor már langyos belekeverjük a reszelt sajt felét és a tojásfehérje habot.
Két réteslapot egymásra téve meglocsoljunk olvasztott vajjal, rátesszük a töltelék egynegyedét és feltekerjük. (Összesen 4 rúd lesz belőle) Sütőlemezre tesszük, a tetejét megkenjük tejföllel és 200 fokon megsütjük. Amikor kész kivesszük, megszórjuk a sajt másik felével, majd annyi időre visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt meg nem pirul.
Tipp:
Lehet készíteni hozzá bármilyen mártást,ízlés szerint, pl sajtmártást.
Én fokhagymás-tejszínes-ketchup mártást csináltam hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

