Zöldséges pita recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 1,5 csésze langyos víz
- 2 tk cukor
- 1 ek étolaj
- 2 tk só
- paradicsom, hagyma, uborka, paprika, tzatziki mártás, reszelt sajt
Elkészítése:
A lisztet egy nagy edénybe szitáljuk, az olajat, a sót hozzákeverjük. Az élesztőt fél csésze langyos vízben a cukorral felfuttatjuk, majd a maradék vízzel együtt a liszthez öntjük. Jól összedolgozzuk és szobahőmérsékleten megkelesztjük. Kelés után kb. 10-12 részre osztjuk, tenyérnyi nagyságú lapokká formáljuk, és 20 percig ismét kelesztjük. Olajjal kikent tepsibe rakjuk a pitákat, és előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük.
Ha kihűlt, a pitákat bevágjuk, és ízlés szerint tölthetjük tzatziki mártással, paradicsommal, uborkával, hagymával, paprikával, reszelt sajttal és megszórhatjuk gyros fűszerkeverékkel is.
Jó étvágyat! :)
Tipp:
A gyros fűszerkeveréket ha elkeverjük kevés olajjal, és azzal locsoljuk meg a pitát még finomabb!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

