Zöldséges pita recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 1,5 csésze langyos víz
- 2 tk cukor
- 1 ek étolaj
- 2 tk só
- paradicsom, hagyma, uborka, paprika, tzatziki mártás, reszelt sajt
Elkészítése:
A lisztet egy nagy edénybe szitáljuk, az olajat, a sót hozzákeverjük. Az élesztőt fél csésze langyos vízben a cukorral felfuttatjuk, majd a maradék vízzel együtt a liszthez öntjük. Jól összedolgozzuk és szobahőmérsékleten megkelesztjük. Kelés után kb. 10-12 részre osztjuk, tenyérnyi nagyságú lapokká formáljuk, és 20 percig ismét kelesztjük. Olajjal kikent tepsibe rakjuk a pitákat, és előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük.
Ha kihűlt, a pitákat bevágjuk, és ízlés szerint tölthetjük tzatziki mártással, paradicsommal, uborkával, hagymával, paprikával, reszelt sajttal és megszórhatjuk gyros fűszerkeverékkel is.
Jó étvágyat! :)
Tipp:
A gyros fűszerkeveréket ha elkeverjük kevés olajjal, és azzal locsoljuk meg a pitát még finomabb!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »