Hozzávalók:
Elkészítése:
A lisztet egy nagy edénybe szitáljuk, az olajat, a sót hozzákeverjük. Az élesztőt fél csésze langyos vízben a cukorral felfuttatjuk, majd a maradék vízzel együtt a liszthez öntjük. Jól összedolgozzuk és szobahőmérsékleten megkelesztjük. Kelés után kb. 10-12 részre osztjuk, tenyérnyi nagyságú lapokká formáljuk, és 20 percig ismét kelesztjük. Olajjal kikent tepsibe rakjuk a pitákat, és előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük.
Ha kihűlt, a pitákat bevágjuk, és ízlés szerint tölthetjük tzatziki mártással, paradicsommal, uborkával, hagymával, paprikával, reszelt sajttal és megszórhatjuk gyros fűszerkeverékkel is.
Jó étvágyat! :)
A gyros fűszerkeveréket ha elkeverjük kevés olajjal, és azzal locsoljuk meg a pitát még finomabb!