Zöldséges gomba tokány recept

Hozzávalók:
- 1 doboz gomba (konzerv csiperke)
- 2 db sárgarépa
- 2 db paszternák
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2-3 dl tejföl
- 2 dl tejszín
- 1-1,5 dl víz
- 5 dkg Vénusz margarin
- 2 ek olívaolaj
- só
- őrölt bors
- szerecsendió
- kakukkfű
Elkészítése:
A zöldségeket vágjuk fel ízlés szerint. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A konzerv gombát öntsük egy szűrőbe és csepegtessük alaposan le.
Az olívaolajat és a margarint hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és kezdjük el üvegesre párolni. Amikor már kellően megpárolódott adjuk hozzá a fokhagymát, majd rögtön a feldarabolt zöldségeket is. Pár percig kevergetve pároljuk, majd öntsük fel a vízzel, és ízlés szerint fűszerezzük.
Főzzük roppanósra a zöldségeket, majd adjuk hozzá a lecsepegtetett gombát, és főzzük még pár percig
A tejfölt keverjük simára a tejszínnel, majd állandó keverés mellett öntsük a párolt zöldségekhez. Forraljuk ki, majd a hőfokot mérsékelve főzzük addig, hogy kellően besűrűsödjön.
Közben enyhén sós vízbe főzzük ki a tésztát, majd szűrjük le. Ezután locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal és kevergetve melegítsük össze. (én saját házi készítésű metélt tésztát főztem ki)
Tálaláskor a tésztát szedjük tányérra, majd kanalazzuk rá az elkészült szaftos ragut.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »