Zöldséges gomba tokány recept
Hozzávalók:
- 1 doboz gomba (konzerv csiperke)
- 2 db sárgarépa
- 2 db paszternák
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2-3 dl tejföl
- 2 dl tejszín
- 1-1,5 dl víz
- 5 dkg Vénusz margarin
- 2 ek olívaolaj
- só
- őrölt bors
- szerecsendió
- kakukkfű
Elkészítése:
A zöldségeket vágjuk fel ízlés szerint. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A konzerv gombát öntsük egy szűrőbe és csepegtessük alaposan le.
Az olívaolajat és a margarint hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és kezdjük el üvegesre párolni. Amikor már kellően megpárolódott adjuk hozzá a fokhagymát, majd rögtön a feldarabolt zöldségeket is. Pár percig kevergetve pároljuk, majd öntsük fel a vízzel, és ízlés szerint fűszerezzük.
Főzzük roppanósra a zöldségeket, majd adjuk hozzá a lecsepegtetett gombát, és főzzük még pár percig
A tejfölt keverjük simára a tejszínnel, majd állandó keverés mellett öntsük a párolt zöldségekhez. Forraljuk ki, majd a hőfokot mérsékelve főzzük addig, hogy kellően besűrűsödjön.
Közben enyhén sós vízbe főzzük ki a tésztát, majd szűrjük le. Ezután locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal és kevergetve melegítsük össze. (én saját házi készítésű metélt tésztát főztem ki)
Tálaláskor a tésztát szedjük tányérra, majd kanalazzuk rá az elkészült szaftos ragut.