Zöldséges burek recept
Hozzávalók:
- 1 csomag réteslap
- 1 csomag fagyasztott leveszöldség keverék( 1 kg.os)
- 25 dkg lila káposzta
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 2 evőkanál tejföl
- 3 evőkanál olaj
- só
- bors
- 5 dkg sajt
Elkészítése:
2 evőkanál olajon megpároljuk üvegesre a felszeletelt hagymát, majd bele a vékonyra szeletelt lila káposztát, a leveszöldséget, sózzuk, borsozzuk. Puhára pároljuk.
A tejfölt egy kanál olajjal összekeverjük.
A sütőtálat kikenjük az olajos tejföllel, ráteszünk 2 réteslapot, megkenjük, rátesszük a párolt zöldség harmadát. Jöhet rá még egy réteslap, a párolt zöldség harmada. Még egy réteslap jön majd, párolt zöldség utolsó harmada, és a tetejére 2 réteslap. Jól megkenjük az olajos tejföllel.
Előmelegített sütőben 30 percig sütjük 18o fokon. Végül megszórjuk reszelt sajttal és még 5 percre visszatesszük a a sütőbe
.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »

