Zöldfűszeres rántott karfiol recept

Hozzávalók:
- 1 nagy fej karfiol
- 1 kk só a főzővízbe
- 10 dkg liszt
- 2 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 0,5 kk morzsolt oregánó
- 0,5 kk morzsolt bazsalikom
- 0,5 kk majoránna
- 0,5 kk kakukkfű
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük, jól átmossuk. Lobogó, sós vízben pár perc alatt épp roppanósra főzzük. Leszűrjük, hagyjuk lecsöpögni.
Három tálkát készítünk. Az elsőbe szórjuk a lisztet, a másodikban a tojásokat egy villával kicsit felverjük. A harmadikban a zsemlemorzsához keverjük a fűszereket és egy nagy csipet sót.
A lecsöpögött rózsákat előbb a lisztben forgatjuk meg, majd a tojásban és legvégül a fűszeres morzsában. Egy magasabb falú edényben bő olajat forrósítunk és pár perc alatt világos barnára sütjük a karfiolokat.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »