Zöldfűszeres rántott karfiol recept

Hozzávalók:
- 1 nagy fej karfiol
- 1 kk só a főzővízbe
- 10 dkg liszt
- 2 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 0,5 kk morzsolt oregánó
- 0,5 kk morzsolt bazsalikom
- 0,5 kk majoránna
- 0,5 kk kakukkfű
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük, jól átmossuk. Lobogó, sós vízben pár perc alatt épp roppanósra főzzük. Leszűrjük, hagyjuk lecsöpögni.
Három tálkát készítünk. Az elsőbe szórjuk a lisztet, a másodikban a tojásokat egy villával kicsit felverjük. A harmadikban a zsemlemorzsához keverjük a fűszereket és egy nagy csipet sót.
A lecsöpögött rózsákat előbb a lisztben forgatjuk meg, majd a tojásban és legvégül a fűszeres morzsában. Egy magasabb falú edényben bő olajat forrósítunk és pár perc alatt világos barnára sütjük a karfiolokat.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »