Zöldfűszeres rántott cukkini recept
Hozzávalók:
- 2 nagyobb cukkini
- 1 tk só
- 15 dkg liszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg zsemlemorzsa
- 1 púpos tk vegyes zöldfűszer (morzsolt bazsalikom, oregánó, kakukkfű, majoránna)
- olaj bőven a sütéshez
Elkészítése:
A cukkinikat alaposan megtisztítjuk, 1 cm vastag karikákra vágjuk, a héját vékonyan lehántjuk. A belső magvas részt kivághatjuk. Akit nem zavar, az nyugodtan benne hagyhatja. A korongokat besózzuk és hagyjuk állni, míg a panírozáshoz szükséges alapanyagokat előkészítjük.
Három tányért veszünk, az elsőbe beleszórjuk a lisztet, a másodikba beleütjük a tojásokat és egy villával kissé felverjük, a harmadikba szórjuk a zsemlemorzsát és jól elkeverjük benne a szárított fűszereket. A sótól a cukkini kis levet ereszt, ezt leöntjük róla és a fenti sorrendben bepanírozzuk
Forró olajban, pár perc alatt mindkét oldalukat barnára sütjük. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Tipp:
Fokhagymás mártogatóst készítettem hozzá. 2 dl tejfölbe szórtam 2 nagy csipet sót és belezúztam 2 nagyobb, megtisztított fokhagymát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

