Zöldfűszeres rántott cukkini recept
Hozzávalók:
- 2 nagyobb cukkini
- 1 tk só
- 15 dkg liszt
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 1 púpos tk vegyes zöldfűszer (morzsolt bazsalikom, oregánó, kakukkfű, majoránna)
- olaj bőven a sütéshez
Elkészítése:
A cukkinikat alaposan megtisztítjuk, 1 cm vastag karikákra vágjuk, a héját vékonyan lehántjuk. A belső magvas részt kivághatjuk. Akit nem zavar, az nyugodtan benne hagyhatja. A korongokat besózzuk és hagyjuk állni, míg a panírozáshoz szükséges alapanyagokat előkészítjük.
Három tányért veszünk, az elsőbe beleszórjuk a lisztet, a másodikba beleütjük a tojásokat és egy villával kissé felverjük, a harmadikba szórjuk a zsemlemorzsát és jól elkeverjük benne a szárított fűszereket. A sótól a cukkini kis levet ereszt, ezt leöntjük róla és a fenti sorrendben bepanírozzuk
Forró olajban, pár perc alatt mindkét oldalukat barnára sütjük. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Tipp:
Fokhagymás mártogatóst készítettem hozzá. 2 dl tejfölbe szórtam 2 nagy csipet sót és belezúztam 2 nagyobb, megtisztított fokhagymát.