Zöldfűszeres rántott cukkini

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb cukkini
  • 1 tk só
  • 15 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 1 púpos tk vegyes zöldfűszer (morzsolt bazsalikom, oregánó, kakukkfű, majoránna)
  • olaj bőven a sütéshez

Elkészítése:

A cukkinikat alaposan megtisztítjuk, 1 cm vastag karikákra vágjuk, a héját vékonyan lehántjuk. A belső magvas részt kivághatjuk. Akit nem zavar, az nyugodtan benne hagyhatja. A korongokat besózzuk és hagyjuk állni, míg a panírozáshoz szükséges alapanyagokat előkészítjük.

Három tányért veszünk, az elsőbe beleszórjuk a lisztet, a másodikba beleütjük a tojásokat és egy villával kissé felverjük, a harmadikba szórjuk a zsemlemorzsát és jól elkeverjük benne a szárított fűszereket. A sótól a cukkini kis levet ereszt, ezt leöntjük róla és a fenti sorrendben bepanírozzuk

Forró olajban, pár perc alatt mindkét oldalukat barnára sütjük. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.

Tipp:

Fokhagymás mártogatóst készítettem hozzá. 2 dl tejfölbe szórtam 2 nagy csipet sót és belezúztam 2 nagyobb, megtisztított fokhagymát.