Zöldborsós krumpli köret recept

Hozzávalók:
- 80 dkg krumpli
- 50 dkg zöldborsó
- 1cs. újhagyma vagy 1 fej hagyma és snidling
- 3 gerezd fokhagyma
- petrezselyemzöld
- zsiradék
Elkészítése:
A megpucolt krumplit kockákra vágva sós vízben kb. 10 perc alatt puhára főzöm. A borsót egy másik edényben puhára párolom. Egy edényben zsiradékot olvasztok.(Füstölt szalonna zsírját szoktam)Megfonnyasztom rajta az apróra vágott hagymát és az áttört fokhagymát. Ráteszem a leszűrt krumplit. Fedő alatt még kb 8 percig párolom,majd hozzáadom a leszűrt zöldborsót, sózom, borsozom és csak összeforrósítom. Vágott zöldpetrezselyemmel, vagy snidlinggel tálalom. Sültek mellé kitűnő köret.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »