Zöldborsós krumpli köret

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 80 dkg krumpli
  • 50 dkg zöldborsó
  • 1cs. újhagyma vagy 1 fej hagyma és snidling
  • 3 gerezd fokhagyma
  • petrezselyemzöld
  • zsiradék

Elkészítése:
A megpucolt krumplit kockákra vágva sós vízben kb. 10 perc alatt puhára főzöm. A borsót egy másik edényben puhára párolom. Egy edényben zsiradékot olvasztok.(Füstölt szalonna zsírját szoktam)Megfonnyasztom rajta az apróra vágott hagymát és az áttört fokhagymát. Ráteszem a leszűrt krumplit. Fedő alatt még kb 8 percig párolom,majd hozzáadom a leszűrt zöldborsót, sózom, borsozom és csak összeforrósítom. Vágott zöldpetrezselyemmel, vagy snidlinggel tálalom. Sültek mellé kitűnő köret.