Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldborsó pörkölt recept

Zöldborsó pörkölt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg zöldborsó
    • 2 nagy fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 10 dkg margarin
    • 0,5 mk őrölt kömény
    • 1 mk őrölt fekete bors
    • 1ek őrölt pirospaprika
    • 1 ek ételízesítő
    • 4-5 db virsli (vagy főzőkolbász)
    • ízlés szerint só a legvégén

    Elkészítése:

    A hagymát megpucolom és leöblítem. Leitatom, majd apró kockákra vágom.

    A virslit megmosom, és felkarikázom. A margarinból, hagymából, és a fűszerekből, paprika nélkül pörkölt alapot készítek.

    A pörkölt alapon a zöldborsót megdinsztelem, szórok rá egy csipet lisztet, amivel tovább dinsztelem, nagyon kevés ideig.

    Majd a pirospaprika rászórása után, felengedem annyi vízzel hogy ellepje, beleteszem a felkarikázott virslit és “zsírjára” főzöm.

    Nokedlival vagy tarhonyával tálalom.

    Tipp:

    Ha nincs otthon virsli, vagy főzőkolbász akkor esetlegesen maradék pörköltet is hozzá szoktam keverni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá