Zöldborsó pörkölt recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg zöldborsó
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 10 dkg margarin
- 0,5 mk őrölt kömény
- 1 mk őrölt fekete bors
- 1ek őrölt pirospaprika
- 1 ek ételízesítő
- 4-5 db virsli (vagy főzőkolbász)
- ízlés szerint só a legvégén
Elkészítése:
A hagymát megpucolom és leöblítem. Leitatom, majd apró kockákra vágom.
A virslit megmosom, és felkarikázom. A margarinból, hagymából, és a fűszerekből, paprika nélkül pörkölt alapot készítek.
A pörkölt alapon a zöldborsót megdinsztelem, szórok rá egy csipet lisztet, amivel tovább dinsztelem, nagyon kevés ideig.
Majd a pirospaprika rászórása után, felengedem annyi vízzel hogy ellepje, beleteszem a felkarikázott virslit és “zsírjára” főzöm.
Nokedlival vagy tarhonyával tálalom.
Tipp:
Ha nincs otthon virsli, vagy főzőkolbász akkor esetlegesen maradék pörköltet is hozzá szoktam keverni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

