Zöldborsó pörkölt recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 1 kg zöldborsó
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 10 dkg margarin
- 0,5 mk őrölt kömény
- 1 mk őrölt fekete bors
- 1ek őrölt pirospaprika
- 1 ek ételízesítő
- 4-5 db virsli (vagy főzőkolbász)
- ízlés szerint só a legvégén
Elkészítése:
A hagymát megpucolom és leöblítem. Leitatom, majd apró kockákra vágom.
A virslit megmosom, és felkarikázom. A margarinból, hagymából, és a fűszerekből, paprika nélkül pörkölt alapot készítek.
A pörkölt alapon a zöldborsót megdinsztelem, szórok rá egy csipet lisztet, amivel tovább dinsztelem, nagyon kevés ideig.
Majd a pirospaprika rászórása után, felengedem annyi vízzel hogy ellepje, beleteszem a felkarikázott virslit és “zsírjára” főzöm.
Nokedlival vagy tarhonyával tálalom.
Tipp:
Ha nincs otthon virsli, vagy főzőkolbász akkor esetlegesen maradék pörköltet is hozzá szoktam keverni.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.