Zöldborsó pörkölt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldborsó
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg margarin
  • 0,5 mk őrölt kömény
  • 1 mk őrölt fekete bors
  • 1ek őrölt pirospaprika
  • 1 ek ételízesítő
  • 4-5 db virsli (vagy főzőkolbász)
  • ízlés szerint só a legvégén

Elkészítése:

A hagymát megpucolom és leöblítem. Leitatom, majd apró kockákra vágom.

A virslit megmosom, és felkarikázom. A margarinból, hagymából, és a fűszerekből, paprika nélkül pörkölt alapot készítek.

A pörkölt alapon a zöldborsót megdinsztelem, szórok rá egy csipet lisztet, amivel tovább dinsztelem, nagyon kevés ideig.

Majd a pirospaprika rászórása után, felengedem annyi vízzel hogy ellepje, beleteszem a felkarikázott virslit és “zsírjára” főzöm.

Nokedlival vagy tarhonyával tálalom.

Tipp:

Ha nincs otthon virsli, vagy főzőkolbász akkor esetlegesen maradék pörköltet is hozzá szoktam keverni.