Zöldborsó pörkölt recept

Hozzávalók:
- 1-2 fej vöröshagyma
- 60 dkg zöldborsó
- 1 evőkanál piros paprika
- 1-2 evőkanál liszt
- kicsi só,bors
- 2 dl tejföl
- 2-3 gerezd fokhagyma
- kevés olaj
Elkészítése:
3-4 evőkanál olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, pirospaprikát keverünk el benne, ha kész, gyorsan ráöntjük a borsót, elkeverjük,kicsit dinszteljük, annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje.Fűszerezzük, a lereszelt fokhagymával, sóval, borssal(ízlés szerint csípős piros arannyal stb).Készre főzzük, a végén egy pohár tejfölt keverünk el benne (egy merőkanál forró szafttal, majd újra forraljuk.)Kifőtt tésztával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »