Zöldborsó pörkölt recept

Hozzávalók:
- 1-2 fej vöröshagyma
- 60 dkg zöldborsó
- 1 evőkanál piros paprika
- 1-2 evőkanál liszt
- kicsi só,bors
- 2 dl tejföl
- 2-3 gerezd fokhagyma
- kevés olaj
Elkészítése:
3-4 evőkanál olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, pirospaprikát keverünk el benne, ha kész, gyorsan ráöntjük a borsót, elkeverjük,kicsit dinszteljük, annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje.Fűszerezzük, a lereszelt fokhagymával, sóval, borssal(ízlés szerint csípős piros arannyal stb).Készre főzzük, a végén egy pohár tejfölt keverünk el benne (egy merőkanál forró szafttal, majd újra forraljuk.)Kifőtt tésztával tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »