Zöldbabos rizottó recept
Hozzávalók:
- 70 dkg zöldbab
- 20 dkg borsó
- 20 dkg rizs
- 20 dkg felvágott
- 20 dkg gomba
- 1 fej hagyma
- 1kis pohár tejföl
- kb fél dl olaj
- só,bors
Elkészítése:
A babot feldaraboljuk és megfőzzük. A hagymát,gombát,borsót,rizst kevés olajon megdinszteljük,felengedjük 3 dl vízzel és megfőzzük. A leszűrt bab felét tepsibe rakjuk,rá esszük a felvágottat aprítva, majd erre a borsós rizst, majd a maradék zöldbabot. Meglocsoljuk a maradék olajjal és a tejöllel,sütőbe rakjuk és összesütjük (magas hőmérsékleten kb fél óra alatt). Akár karfiollal, karalábéval vagy brokkolival is elkészíthető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

