Zöldbabos rizottó recept

Hozzávalók:
- 70 dkg zöldbab
- 20 dkg borsó
- 20 dkg rizs
- 20 dkg felvágott
- 20 dkg gomba
- 1 fej hagyma
- 1kis pohár tejföl
- kb fél dl olaj
- só,bors
Elkészítése:
A babot feldaraboljuk és megfőzzük. A hagymát,gombát,borsót,rizst kevés olajon megdinszteljük,felengedjük 3 dl vízzel és megfőzzük. A leszűrt bab felét tepsibe rakjuk,rá esszük a felvágottat aprítva, majd erre a borsós rizst, majd a maradék zöldbabot. Meglocsoljuk a maradék olajjal és a tejöllel,sütőbe rakjuk és összesütjük (magas hőmérsékleten kb fél óra alatt). Akár karfiollal, karalábéval vagy brokkolival is elkészíthető.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »