Zöldbabos rizottó recept

Hozzávalók:
- 70 dkg zöldbab
- 20 dkg borsó
- 20 dkg rizs
- 20 dkg felvágott
- 20 dkg gomba
- 1 fej hagyma
- 1kis pohár tejföl
- kb fél dl olaj
- só,bors
Elkészítése:
A babot feldaraboljuk és megfőzzük. A hagymát,gombát,borsót,rizst kevés olajon megdinszteljük,felengedjük 3 dl vízzel és megfőzzük. A leszűrt bab felét tepsibe rakjuk,rá esszük a felvágottat aprítva, majd erre a borsós rizst, majd a maradék zöldbabot. Meglocsoljuk a maradék olajjal és a tejöllel,sütőbe rakjuk és összesütjük (magas hőmérsékleten kb fél óra alatt). Akár karfiollal, karalábéval vagy brokkolival is elkészíthető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »