Zöldbab pörkölt recept

Nagy rajongója vagyok a zöldséges ételeknek, amit még az is tetéz, hogy nagyon gyorsan elkészülnek :)
Sógornőm említette anno, milyen finom is a zöldbab, pörkölt alapokra helyezve. Hm, próba. Első alkalommal olyan jól sikeredett, hogy azóta is rendszeresen készítem, legnagyobbik fiam nagy örömére :)
Hozzávalók:
- 500 dkg zöldbab
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 ek olaj vagy zsír
- 1 vékony szelet füstölt szalonna
- fokhagyma
- só
- bors
- pirospaprika
- 1 db paradicsom és paprika
Tálaláshoz:
- tejföl
- főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (elhagyható)
Elkészítése:
Olajon zsírjára sütjük a kis szalonna kockáinkat, majd az apróra vágott vöröshagymával együtt sütjük a serpenyőben. A szokásos folytatásban pörkölt alapot készítünk, majd zöldbabot beletéve, együtt puhára pároljuk.
Azért nem írtam pontos mennyiségeket, mert ízlésügyi kérdés egy általános pörkölt alap elkészítése. Ki mivel dobja még fel, de próbáljátok ki.
Jól nyakon öntve tejföllel és keményre főtt tojás szeletekkel díszítve tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »