Zabpelyhes cukkini tócsni recept
Hozzávalók:
- 1 cukkini
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 gerezd fokhagyma
- 1 bögre zabpehely
- 5 dkg cheddar sajt
- 4 púpozott ek teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- só
- frissen őrölt bors
- zsír, vagy olaj a sütéshez
Elkészítése:
A zabpelyhet öntsük le kb. 1 dl vízzel. Tegyük félre, amíg be nem issza a vizet magába.
A cukkinit és a sajtot nagy lyukú reszelőn reszeljük le. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a tojást, a lisztet és a megduzzadt zabpelyhet. Sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összekeverjük.
Egy serpenyőbe kevés olajat hevítünk. Egy evőkanállal kevés masszát teszünk az olajba és ellapítjuk. Szép pirosra sütjük, majd megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

