Vendégváró húsmentes tál recept
Hozzávalók:
- 4 nagyobb krumpli
- 20 dkg laskagomba
- 3 nagyobb fej hagyma
- 1 csésze liszt
- 4 kisebb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 csésze zsemlemorzsa
- Olaj a sütéshez
Elkészítése:
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a krumplit kb. 3 mm vékonyra felkarikázzuk, a hagymát kb. 7 mm vastag karikára vágjuk és a karikákat rétegekre szedjük, és vékonyan mindegyiket meghintjük sóval.
Három tányért készítünk, az elsőbe szórjuk a lisztet, a másodikban a tojásokat egy kicsit felverjük, a harmadikba mérjük a zsemlemorzsát.
Legelőször a krumplikat (mert az barnul meg a leghamarabb) megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban, végül a zsemlemorzsában. Ezt a műveletet megismételjük a gombával és a hagymával is.
Olajat forrósítunk, és szép barnára sütjük a bepanírozott zöldségeket.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Érdemes egyszerre vagy több edényben sütni, vagy egy nagyobbat választani erre a célra, hogy a zöldségek lehetőleg egyszerre legyenek készen.
Tálra rendezzük őket és melegen kínáljuk.
Tipp:
Amikor olyan vendég érkezik, aki nem fogyaszt húst, akkor az ember lánya elgondolkozik, hogy mit is kínáljon. Zöldségeket, mi mást. A gombával, hagymával és krumplival nem lehet mellé fogni. Hozzá egy kis tartármártás és savanyúság és már kész is az ebéd.