Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vendégváró húsmentes tál recept

Vendégváró húsmentes tál
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 nagyobb krumpli
    • 20 dkg laskagomba
    • 3 nagyobb fej hagyma
    • 1 csésze liszt
    • 4 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 csésze zsemlemorzsa
    • Olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a krumplit kb. 3 mm vékonyra felkarikázzuk, a hagymát kb. 7 mm vastag karikára vágjuk és a karikákat rétegekre szedjük, és vékonyan mindegyiket meghintjük sóval.

    Három tányért készítünk, az elsőbe szórjuk a lisztet, a másodikban a tojásokat egy kicsit felverjük, a harmadikba mérjük a zsemlemorzsát.

    Legelőször a krumplikat (mert az barnul meg a leghamarabb) megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban, végül a zsemlemorzsában. Ezt a műveletet megismételjük a gombával és a hagymával is.

    Olajat forrósítunk, és szép barnára sütjük a bepanírozott zöldségeket.

    Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

    Érdemes egyszerre vagy több edényben sütni, vagy egy nagyobbat választani erre a célra, hogy a zöldségek lehetőleg egyszerre legyenek készen.

    Tálra rendezzük őket és melegen kínáljuk.

    Tipp:

    Amikor olyan vendég érkezik, aki nem fogyaszt húst, akkor az ember lánya elgondolkozik, hogy mit is kínáljon. Zöldségeket, mi mást. A gombával, hagymával és krumplival nem lehet mellé fogni. Hozzá egy kis tartármártás és savanyúság és már kész is az ebéd.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá