Vendégváró húsmentes tál recept

Hozzávalók:
- 4 nagyobb krumpli
- 20 dkg laskagomba
- 3 nagyobb fej hagyma
- 1 csésze liszt
- 4 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 csésze zsemlemorzsa
- Olaj a sütéshez
Elkészítése:
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a krumplit kb. 3 mm vékonyra felkarikázzuk, a hagymát kb. 7 mm vastag karikára vágjuk és a karikákat rétegekre szedjük, és vékonyan mindegyiket meghintjük sóval.
Három tányért készítünk, az elsőbe szórjuk a lisztet, a másodikban a tojásokat egy kicsit felverjük, a harmadikba mérjük a zsemlemorzsát.
Legelőször a krumplikat (mert az barnul meg a leghamarabb) megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban, végül a zsemlemorzsában. Ezt a műveletet megismételjük a gombával és a hagymával is.
Olajat forrósítunk, és szép barnára sütjük a bepanírozott zöldségeket.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Érdemes egyszerre vagy több edényben sütni, vagy egy nagyobbat választani erre a célra, hogy a zöldségek lehetőleg egyszerre legyenek készen.
Tálra rendezzük őket és melegen kínáljuk.
Tipp:
Amikor olyan vendég érkezik, aki nem fogyaszt húst, akkor az ember lánya elgondolkozik, hogy mit is kínáljon. Zöldségeket, mi mást. A gombával, hagymával és krumplival nem lehet mellé fogni. Hozzá egy kis tartármártás és savanyúság és már kész is az ebéd.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »