Vendégváró húsmentes tál

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb krumpli
  • 20 dkg laskagomba
  • 3 nagyobb fej hagyma
  • 1 csésze liszt
  • 4 kisebb tojás
  • 2 csésze zsemlemorzsa
  • Olaj a sütéshez

Elkészítése:

A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a krumplit kb. 3 mm vékonyra felkarikázzuk, a hagymát kb. 7 mm vastag karikára vágjuk és a karikákat rétegekre szedjük, és vékonyan mindegyiket meghintjük sóval.

Három tányért készítünk, az elsőbe szórjuk a lisztet, a másodikban a tojásokat egy kicsit felverjük, a harmadikba mérjük a zsemlemorzsát.

Legelőször a krumplikat (mert az barnul meg a leghamarabb) megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban, végül a zsemlemorzsában. Ezt a műveletet megismételjük a gombával és a hagymával is.

Olajat forrósítunk, és szép barnára sütjük a bepanírozott zöldségeket.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

Érdemes egyszerre vagy több edényben sütni, vagy egy nagyobbat választani erre a célra, hogy a zöldségek lehetőleg egyszerre legyenek készen.

Tálra rendezzük őket és melegen kínáljuk.

Tipp:

Amikor olyan vendég érkezik, aki nem fogyaszt húst, akkor az ember lánya elgondolkozik, hogy mit is kínáljon. Zöldségeket, mi mást. A gombával, hagymával és krumplival nem lehet mellé fogni. Hozzá egy kis tartármártás és savanyúság és már kész is az ebéd.